SERTÉSKAPITÁNY BLOG

Filmajánló ismét.

2016. június 02. - joshibarat

A csecsemőterror.

(Rátótcsikótojási western film)

Az idei év talán legfontosabb filmalkotásának két érdekessége is van. Az egyik az, hogy alattomos, vadparaszt csecsemők a főszereplői, a másik pedig a filmrendező személye, aki maga is pólyás baba. Durva mi? Jóhogy az. Az elgondolkodtató filmet egyébként majdnem Oszkárra jelölték, de aztán mégsem.

Az érdekfeszítő történetben egy rátótcsikótojási faluban kitört kisbabalázadásnak lehetünk tanui. Egyszerűen hátborzongató minden perce! Egy napon a falu kisbabái fellázadnak a szülők ellen és miután elözönlik az utcákat, fokozatosan átveszik az irányítást. Szétdobálják a pelenkákat, mintegy ledobva láncaikat, majd elfoglalják a stratégiailag fontos területeket.

Ezek közé tartozik a falu bébiétel üzeme és a játékgyár is, ahol rendkívüli pusztítást visznek véghez a gazemberek. A falu rendőrsége, a katonaság és a polgárőrség szervei is tehetetlennek bizonyulnak a kis vadállatokkal szemben. Egyetlen választás marad csak : Sanyi, a rendőrség bernáthegyi kutyája. A film ezen a ponton tragédiába torkollik, amikor is Sanyinak egy sor megrázó élményen kell keresztül esnie. Elsőként, amikor a kisbabaszerűségek megtépik a bundáját kakis kézzel, aztán nagyon durván kicsúfolják, majd szájkosarat raknak rá és végül kihívják rá a sintért. Szegény Sanyi, nem lennék a helyében.

Idézet a filmből :

Rendőrkapitány:

- Felszólitom önöket, hogy azonnal jöjjenek ki az épületből feltartott cumisüveggel!

Egy kisbaba az ablakból :

- Giugugugiugugu bazmeg!

A film egyik zseniális szereplője :

kisbabafej2.jpg

Az Oszkártalan alkotást hétfőtől vetitik a filmszínházak. Érdemes rá kiadni a premier vetítés borsos jegyárát. Ha pedig egy csecsemőhorda támadna meg minket, ne próbáljunk hősködni, inkább meneküljünk...

... és ámen

 baba.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://serteskapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr968770684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása