SERTÉSKAPITÁNY BLOG

Filmajánló már megint.

2016. május 26. - joshibarat

Gyuri és a vizes lavór, avagy az özönvíz igaz története.

(Zebratepertői makettkaland)

Történetünk egy gagyi makettvárosban játszódik, amit egy mocsárbéládi tanyán tákolt össze egy Józsi nevű faszi. A makettvilág lakosait gyurma figurák alakítják, a műanyag állatokat egy három éves kisgyerek adta kölcsön (nagyon sírt), a növényzetet pedig a hátsó kertből kitépett gaz helyettesíti. (Az állatok között még dinoszaurusz is van. Tök fasza, nem?)

Fontos megjegyzés, hogy a történet szuperhősét egy nagyon-nagyon izmos Tarzanbábu alakítja, akit a híres Fejberúgott leguánok című film sztárjaként ismerhetünk.

A cselekmény ismertetése :

A makettvilág szereplői három teljes napig békés egyetértésben élnek, mígnem egy napon bekövetkezik a tragédia. Az eposzba illő katasztrófát a makettkészítő bátyja, az ápolatlan szakállú, alkoholista Gyuri okozza. Egy napon ugyanis elfogyaszt egy üveg barackpálinkát és két flakon szörnyű kannás bort. Ennek hatására talajrészegen csatangol a lakásban és felborítja a makett mellé helyezett vizes lavórt. Fúúúú!

lavor_2.png

A katasztrófa elkerülhetetlen bazmeg! Józsi büntetésből fejbebassza Gyurit egy merőkannállal, amit előző nap vett a piacon egy 500-asért, de ekkor már késő. A saras, mosószeres víz elárasztja az egész makettvárost, mint az állat. Mindenki nagyon jajveszékel, az oroszlánok pl. sírva csipognak, a plüss csibék csúnya ordibálást rendeznek, Gyuri meg beütötte a lavórba a kislábujját, szóval neki is elég kellemetlen a helyzet. (Ráadásul bibis lett a lábujja szegénynek.)

A makettvilág lakói közül rengetegen vízbe fulladnak, ám Tarzanbábu már napokkal ezelőtt felkészült a kataklizmára, ő ugyanis jól ismeri Gyuri pusztító természetét. Régebben már volt rá példa, hogy Gyuri rákakilt a makettbirodalom főterére, mert eltévesztette a wc ajtót. Ez az esemény volt a nagy meteorbecsapódás, illetve ekkor pusztult ki a dinoszauruszok nagy része. Szerencsére a kisgyereknél volt még Tyrannoszaurusz, Brontoszajuruszka, Sztegoszarururusz, meg ilyen szarságok. Megint nagyon sírt amikor elloptuk elkértük tőle.

De térjünk vissza a fő cselekményre : Tarzanbábunak számos gyurmaembert és műanyagállatot sikerül megmentenie az özönvíztől egy 100 forintos kishajón, ám a leguánokat nem engedi fel, mert szerinte csak összeszarnák a hajó fedélzetét. Az meg nem helyes.

teharhajo_kis_muanyag_jatekhajo_3902_lrg_2.jpg

A megsértett leguánok úszásra kényszerülnek és egy örök szálka marad a szemükben Tarzanbábu szívtelensége. Így válnak ősellenségekké. Szomorú történet bizony.

Az ebből adódó legendás ütközetet úgy ismerhetjük a történelem könyvekből, mint Tarzanbábu vs Leguánpápa, avagy közismertebb néven - Fejberúgott leguánok. De ez már egy másik történet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteskapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr198748150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása