SERTÉSKAPITÁNY BLOG

Filmajánló 4.

2016. május 24. - joshibarat

A zseniális operatőr.

(Állati jó dokumentumfilm)

Ennek a szenzációs dokumentumfilmnek már a háttértörténete sem mindennapi. 2015-ben ugyanis a cinkotai dzsungelben élő indián törzsnél olyan videókazettát találtak, mely egy lezuhant utasszállítóról származik. A kazettán található riportfilmet egy bátor operatőr készítette zuhanás közben, a becsapódás előtti utolsó 5 percben. Nézzünk is egy kis ízelítőt a filmből :

Első interjú alanyunk Laszvegaszi Ottó, zongorafedél kitámasztó kisiparos :

"Felháborító, hogy 5 perc múlva becsapódik a gép, a kedvenc filmemből, az Acélembrió 3-ból meg kb. 10 perc van még hátra. Pont a finálé előtt. Nem hiszem el. Béna pilóta. Pedig ez tényleg nagyon jó film. Egy nyugdíjas szuperhősről szól, aki zseniális módon bír karatézni. Megpróbálom leutánozni az ütéseit, csak itt a gépen túl kevés hozzá a hely. Az előbb például egy hülye öregasszony reklamált a pörgőrugásom miatt. Most meg jajveszékel, hogy le fogunk zuhanni. Na most legyen nagy a pofád te néni!"

"Hogy visszatérjek egy fontosabb témára : ezeket a nagyon erős emberekről szóló filmeket tényleg szeretem én. Olyan akarok lenni, mint azok. Most a Karateverő negyedik részére fáj a fogam rendlívüli módon. Amúgy mennyi van még a becsapódásig? "

Következő interjú alanyunk egy sikoltozó néni :

" Jaaaaaaaaaaaaaajjjjjj te! "

Egy férfiutas a néni melletti ülésről :

" Ne tessék már ilyen hangosan kiabálni, meg lehet süketülni tőle a hangodtól! Teljes hangerőre van állítva az mp3 lejátszóban a Cannibal Corpse legjobb lemeze, a Tomb of the mutilated, és még így sem hallom rendesen az énekes hörgését. Pedig éppen kezdtem elérzékenyülni tőle. Ha te jobban tudsz nála üvölteni, akkor alakíts te is egy death metál együttest! Felháborodok már. "

Valami másik utas a gép elején :

" Nem igaz, hogy pont az utolsó 5 percben kell kakilnom. Hogy fog az kinézni mikor megtalálják a hullámat, hogy be vagyok kakilva. Ki fognak nevetni. "

Egy középkorú hölgy, aki mondta a nevét, de ebben a zajban alig lehetett hallani :

" Bablevest akartam főzni délután, de akkor ez nyilván ma elmarad. Na mindegy, akkor majd megcsinálom holnap. "

Egy kifejezetten cefre szagú, borostás úr :

" Ha ez így megy tovább, teljesen ki fog lötykölődni a söröm. Ebben a meredek szögben amúgy is nehéz inni. Hogy engedhetnek vezetni ilyen pilótát, biztos valami kezdő. Majd ha földet értünk, ki fogom vele fizettetni a kárba ment sör árát. Na mindegy, egy három centes tömény azért még remélem belefér az időbe. Megiszom ám mindet fénysebességgel. Én az ilyennel nem viccelődök ám. Van még a táskámban bőven. "

198-home_default_2.jpg

Egy bátor öngyilkos jelölt :

" Egy ilyen alkalomra vártam már régóta. Rengeteget imádkoztam az Úrhoz, hogy végre sikerüljön meghalnom. Sajnálom, hogy az ismerőseim nem lehetnek itt drukkolni ennél a fontos pillanatnál. Ha valamiért mégsem lesz sikeres a becsapódás, akkor kíméletlenül feljelentem a légitársaságot. "

Ilyen és ehhez hasonló magvas gondolatokat hallhatunk ezen a csodálatos video felvételen. A későbbi hírekből bárki értesülhetett róla, hogy a gép utasai végül sértetlenül megúszták. A repülő egy sűrű lombozatú fa tetején landolt, így a bableves még aznap elkészült, a piás úriembernek pedig még befért egy háromcentes, sőt aznap még több is. Látszott rajta, hogy ebben tényleg szakértő, mert ügyes is volt, meg gyors is. Én nagyon drukkoltam neki. A sors fintora viszont, hogy az esetnek két kárvallotja is volt. Az egyik a bátor öngyilkos jelölt, a másik pedig a férfi, aki túl messze ült a wc-től, mivel ő bizony bekakilt. Lehet is rajta jó nagyokat kacagni. He-he. Kis kakis.

 

Programajánló :

A bátor öngyilkos jelölt.

 

Helyszín : Lágymányosi híd

Időpont : December 20, délelőtt 10 óra

Várható időjárás : hideg, csapadékos

Jegyek elővételben az utazási irodákban.

A tavalyi, cinkotai repülőgép balesetet túlélő férfi bátor öngyilokjának lehetünk tanui December 20-án, délelőtt 10-kor a Lágymányosi hídnál. Élvezetes programnak igérkezik a látványos ugrás, az előzetes hírek szerint ugyanis a bátor fickót ezúttal a rokonai és barátai is elkisérik, hogy tiszta szívből drukkoljanak neki. Egyikük még üzent is neki Fészbúkon :

" Ne izgulj kisunokám, most biztosan sikerülni fog, csak arra figyelj, hogy fejjel ugorj! Az a biztos. Tavaly is úgy fájt a szívünk, amikor túlélted a repülőgép balesetet. Nem szeretnénk megint szomorúnak látni. "

Hősünk pedig a következőképpen válaszolt :

" A repülőgépes tervem meghiúsulása nem tántorított el a küldetésemtől. Most viszek magammal nehezéket is a lábamra. A trabant motorblokk majd megteszi a hatását. Egyébként jól esik, hogy ennyien eljöttök szurkolni. "

A bíztatáshoz szükséges hangosbeszélőket a híd alatt lehet majd igényelni. A bátorításhoz javasolt mondatok pedig a következők :

- Ugorjá' má'!

- Mi van, beszartál?

- Nincsen csalás, kötözd csak a lábadra a motorblokkot!

- Beszari!

- Mit bénázol má' ennyit?

- Megint elfuserálod, mint a múltkor!

- Hohó, arról volt szó, hogy fejest ugrasz!

- Ne húzd az időt, ez átlátszó trükk!

- Gyáva fos, úgysem mered!

- Töketlen balf©sz!

... és ezek variációi

 

lagy.jpg

 

Mindenkinek jó szorakozást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteskapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr938742610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása