SERTÉSKAPITÁNY BLOG

Filmajánló 6.

2016. június 28. - joshibarat

Szarembersz vs Palacsinta néni

(zalaegerszegi nyugdíjas leszámolás)

Az igényes filmalkotás egy kisnyugdíjas néni kínkeserves küzdelmét mutatja be, másfél órában. Ellenfelei a már jól ismert szarember bandából állnak (többes számban - szarembersz), akik különféle, népszerű foglalkozásokat képviselnek. Ilyen pl. a tv képernyőn keresztül gyógyító, lakótelepi táltos (telefonálás díja 120 ft/perc), vagy pl. a nyugdíjas-átb@szó termékbemutató manager. Ide sorolható még az "egyáltalán nem tolakodó" biztosítási ügynök és a "cseppet sem pénzéhes" ügyvédember.

A cselekmény:

A film főhőse, Palacsinta néni egy napon megunja a nyugdíjasok szívatását és szisztematikusan elkezd leszámolni a lelketlen szaremberekkel. A film talán legfaszább jelenete, amikor a főhős saját készítésű diós bejglijével erőteljesen tarkón vág egy szemét média-sámánt (telefonálás díja 120 ft/perc). A következő jelenetben lekváros kaláccsal hónaljba ver egy levakarhatatlan biztosítási ügynököt, de a mocskos ügyvéd és a sunyi termékbemutatós féreg sem menekülhet. Egyiküket ügyesen lepermetezi igazi öregasszony parfümmel (csincsilla szagú kölnivel), a másikat pedig megeteti finomfőzelékkel, ami egyébként is felér egy kínvallatással.

Egy nagyon cool idézet a filmből:

"Nesze b@zmeg, itt a főzelék! A múltkor főztem kettő darab krumplipörköltet is, az majd odab@sz a pofátoknak!"

Egy szónak is száz a vége, a színvonalas történetben mindenki elnyeri méltó büntetését és punktum.

 

Receptajánló :

 

Palacsinta néni életveszélyes krumplipörköltje.

A következőképpen készítem el ezt a fertelmes eledelt : 10 dkg avas fókazsírt megolvasztok egy műanyag edényben. 1 kg puhára fonnyadt krumplit héjastól felkarikázok, majd a lábosba hajigálom. Szenesedésig pirítom, majd poshadt medvehagymát dobok hozzá egészben. 20 dkg romlott kecsketúrót keverek hozzá, majd penészes tetejű meggybefőttet öntök rá. A magokat kalapáccsal szilánkosra zúzom. Márványsajtot keverek az elegyhez, majd őrölt pirospaprikával megszórom. Addíg kevergetem, amíg a paprika meg nem keseredik, majd az egészet felöntöm a fürdéshez használt vízzel. Összerotyogtatom és már kész is a finomság.

Ezt a borzalmas kotyvalékot még a disznóimnak sem merem odaadni, ezért kizárólag az átb@szós villanyszerelőnek tálalom. Kőkemény zsemlével szervírozom, amit Morzsi kutya már legalább kétszer megrágcsált.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://serteskapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr368851248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása