SERTÉSKAPITÁNY BLOG

Filmajánló 2.

2016. május 09. - joshibarat

Fejberúgott leguánok

(színes, vietkong bábfilm, legnagyobb kedvenc)

A nagyhatású filmben gumi leguánokat láthatunk elhaladni 2 megapixeles webkamera előtt. A megdöbbentő alkotást tehát forradalmi képfelvevő technológiával rögzítették, a leguánokat pedig kézzel mozgatják. Zseniális! A kiszivárgott kulisszatitkoknak köszönhetően arról értesültünk, hogy a gumi állatokra alkoholos filc segítségével varázsoltak monoklit. Elképesztően zseniális! Nagyon nagyon!

Vigyázat, spoiler következik :

A mozgalmas cselekményt egy félelmetes fordulat teszi érdekfeszítővé, amikor a sok leguán után egyszercsak egy műanyag Tarzanbábu jelenik meg, majd ő is áthalad a képernyőn. Döbbenet!

Ami ez után történik arra senki sem készülhet fel igazán, a Tarzanbábu akcióját ugyanis nem nézik tétlen szemmel az apró termetű gumihüllők. Auguszus 3-án éjjel megindul a támadás a leguánpápa engedélyével. Az összecsapás elkerülhetetlen.

A küzdelem anyira erőszakos, hogy a nézők rosszul lennének tőle, ezért csak hangokat hallhatunk belőle. Ennél a résznél a leleményes készítők Bruszli filmekből vett hangmintát használtak. Tényleg zseniális! A leguánok üvöltéseit a King Kong című film 1976-os verziójából kölcsönözték a mesteri hangmérnökök. Ugye milyen okosak? Szerintem is!

A film zenei aláfestése is rendkívül igényes. A költséges eljárás lényege, hogy a drámai zenét egy alkoholista kőműves dúdolja el a saját tulajdonú szájával, ügyesen imitálva mind a vonósokat mind pedig az ütőshangszereket. Az élvezetes zenei aláfestést tüdőbajos köhögések tarkítják. Legzseniálisabb!

 

Egy veszélyes jelenet a filmből : zold_leguan_pre_3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteskapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr978699380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása